1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Отборът на Професионалната гимназия по селско стопанство „Н. Вапцаров” от гр. Левски е победител в състезание „Млад механизатор”

Отборът на Професионалната гимназия по селско стопанство „Н. Вапцаров” от гр. Левски е победител в състезание „Млад механизатор”

На второ и трето място са средношколците от Попово и Сандански

Учениците спечелиха победата в надпревара с техни връстници от 12 отбора, излъчени измежду 96-те училища, финансирани чрез бюджета на Министерство на земеделието и храните.
На второ място се класира отборът на Професионална гимназия по селско стопанство – град Попово, а на трето – отборът на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” – град Сандански.
Състезанието се проведе в три части – проверка на теоретичните знания на учениците и демонстрация на техните практически умения – за подготовка и привеждане на двигателите и агрегатите на тракторите за оран, и извършване на оран върху площ от един декар.
Наградите на победителите бяха връчени от Диана Атанасова, директор на дирекция „Наука и образование” към Министерство на земеделието и храните, съорганизатор на състезанието, заедно с Контролно-техническата инспекция към министерството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.