1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Поздравителен адрес на министър Валери Цветанов

Поздравителен адрес на министър Валери Цветанов

Обръщение до преподавателите и учениците в държавните професионални училища към МЗХ

Уважаеми учители, скъпи ученици,

Денят на Народните будители е повод за пореден път да си спомним за галерията от ярки образи, белязали българската култура и образование, да сведем глава пред извършеното от тях. Този ден е и повод да погледнем напред - в бъдещето, където ще видим реализираните си мечти.

Уважаеми учители, пред вас стои огромната отговорност да подготвите кадрите, които ще развиват българското земеделие в 21 век. Пожелавам Ви вдъхвовение и постигнати цели в тази нелека задача, за да могат утре учениците ви да Ви достигнат и надминат, да продължат да развиват с вашия плам натрупаните знания и умения.

Скъпи ученици, знам, че забавленията и случващото се извън училище вероятно са по-интересни за вас, от това, което става в класните стаи. Забавлявайте се, радвайте се на най-безгрижните си години, но заедно с това не забравяйте, че животът ви ще е толкова по-интересен и изпълнен с победи, колкото повече знания съберете точно сега. Използвайте възможността да вземете това, което ви предлагат най-добрите учители – вашите.

Честит празник!

Валери Цветанов,  министър на земеделието и храните

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.