1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. ССА отбеляза традиционния "Празник на земеделската наука"

ССА отбеляза традиционния "Празник на земеделската наука"

Част от празника е изложението "Даровете на природата"

Селскостопанска академия отбеляза традиционния си "Празник на земеделската наука", част от който е и изложението "Даровете на природата". Празникът на аграрната наука неслучайно се провежда през есента, когато земята дарява щедрост. Селскостопанската дейност е част от научноизследователската и иновационна система на страната с водеща роля в областта на аграрната наука. По време на събитието беше представена дейността на академията, нейните постижения и визия, а на новите хабилитирани учени бяха връчени свидетелства за иновативен научен продукт от председателя на Постоянната комисия за иновации и технологии проф. д-р Виолета Божанова.
По думите на проф. Божанова ръководството на ССА работи активно за подобряване на диалога между аграрната наука и политици за повишаване финансирането на научните среди. "Осигуряваме приемственост между различните поколения учени и предаваме мотивация и знания за младите изследователи", каза още тя. 
 
"За страната ни е безспорна ролята на земеделската наука като условие за стабилност за развитие на селското стопанство." - подчерта Милена Дамянова, директор Дирекция "Наука" в Министерство на образованието и науката. "Широкообхватната дейност на ССА продължава да оказва незаменима помощ в много аспекти, не само в областта на земеделието, но и на екологията, посочи в поздравителния си адрес председателят на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите Десислава Танева. Членът на Комисията по земеделието, храните и горите на Народното събрание проф. Христо Даскалов каза, че нашият народ е направил много за земеделието не само тук на Балканите, а и за Европа. 
Гостите на събитието видяха и изложба "60 години списание „Растениевъдни науки“ в Селскостопанска академия по повод Празника на земеделската наука. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.