1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Червен индекс за пожароопасност в четири области на страната

Червен индекс за пожароопасност в четири области на страната

От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а гасенето е ограничено само по фланговете на пожара

В четири области на страната е обявен червен индекс за пожароопасност за днес, съобщи "Фокус" като се позова на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Червеният индекс важи за областите Хасково, Кърджали, Сливен и Стара Загора. При този индекс са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а гасенето е ограничено само по фланговете на пожара. В останалата част от страната важат по-слабите степени оранжев, жълт и син индекс за пожароопасност.

Междувременно МВР съобщи, че за последното денонощия пожарникарите в цялата страна са се отзовали на над 200 сигнала за произшествия. за последните 24 часа са загасени 166 пожара, 113 от които в сухи треви, храсти, ниска растителност и стърнища. Нови 20 огнища са възникнали през първите шест часа на днешния ден. Пожарната обстановка на територията на страната остава усложнена. Най-засегнати от огнената стихия са областите Хасково, Пазарджик, Пловдив и Сливен.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.