1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Деца от пловдивско училище посетиха изложението „Природа, лов, риболов - 2014”

Деца от пловдивско училище посетиха изложението „Природа, лов, риболов - 2014”

Мероприятието беше организирано от Регионалната дирекция по горите

Деца от 3-ти клас на СОУ „Черноризец Храбър” от град Пловдив посетиха Международната изложба „Природа, лов, риболов - 2014”. Мероприятието беше организирано от Регионална дирекция по горите (РДГ) - Пловдив в рамките на съпътстващата програма на Изпълнителна агенция по горите. Събитието беше инициирано с цел децата да научат нещо повече за видовете дивеч, които се срещат в страната и природното многообразие.

Експертът по лова инж. Цено Маринов запозна подрастващите с богатото разнообразие от диви животни и типичните им местообитания. Учениците бяха впечатлени от диорамата, животните и птиците, които имаха възможност да разгледат. Служители от природните паркове изнесоха открит урок на децата, запознавайки ги с интересни факти за застрашени, изчезващи и изчезнали биологични видове, живеещи на територията на България. Опазването на природата, включително и дивеча и разумното им използване, също бяха тема на разговорите между експертите и учениците.

Представители от школата за оцеляване „Бага-тур” разказаха повече за древната българска ловна култура на специалните гости от пловдивското училище. Атракция за учениците беше срещата им със сокола Синдиле и южноамериканския мишелов на Харис – Хариет. Един от малчуганите беше преоблечен и като прабългарин. Беше демонстрирана и стрелба с прабългарски лък, направен от сухожилия, рог и дърво по автентична древна технология. Децата се запознаха с различни уреди и техники за риболов. Регионалната дирекция по горите – Пловдив беше подготвила подаръци за спомен от посещението им в изложението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.