1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес ще остане облачно и с превалявания

Днес ще остане облачно и с превалявания

Максимални температури – предимно между 2° и 7°

Днес ще остане облачно и с превалявания, като от север-североизток ще прониква по-студен въздух. В сутрешни часове по високите полета дъждът ще се примесва със сняг. През деня сняг ще превалява в Северна България, а в Южна и по Черноморието валежите ще са от дъжд, но привечер и по Черноморието ще започне да прехвърча сняг. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в източните райони - умерен, временно и силен, от север. Максимални температури – предимно между 2° и 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

По Черноморието ще е облачно, със слаби превалявания от дъжд, но привечер ще започне да се примесва със сняг. Вятърът ще е умерен - от север, на моменти и силен. Максимални температури около 3°-6°. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала.

В планините ще застудява, ще е облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг. До обяд вятърът по високите части ще е слаб до умерен от изток, по-късно през деня ще става от североизток, усилвайки се, особено по Старопланинското било. Температурата през деня на 1200 м.н.в ще достигне до -2°,-3°, на 2000 м.н.в около -6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.