1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ДПП „Шуменско плато“ обявява национален конкурс за ученици

ДПП „Шуменско плато“ обявява национален конкурс за ученици

Жури ще оцени детското творчество, а победителите ще бъдат обявени до 20 май

Започва приемът на творби в Националния конкурс „Природата - моето вдъхновение“. Конкурсът е традиционен за дирекцията на mрироден парк „Шуменско плато“ и се организира от 1995 година. 

Надпреварата е предназначена за ученици и включва категориите рисунки, приложни творби, дигитални творби и литературно творчество - есе или стихотворение. Дигителните творби могат да бъдат рисунки, анимации, минифилмчета или презентации, за приложните изискването е да са изработени от природни материали. Няма ограничения в използваните техники и формати. 

Участниците трябва да са на възраст от I  до VII клас, а в направлението за дигитални творби могат да се включат ученици от I до ХII клас. 

На всяка творба трябва да са обозначени: трите имена на участника, клас, училище, адрес и телефон за връзка. Срокът за предаване на творбите е 10 май 2024 г. в дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ на адрес: гр. Шумен, Лесопарк  „Кьошкове“, П.К.29. 

Дигиталните творби  ще се приемат на електронната поща на Дирекцията  shplato@hotmail.com .

Жури ще оцени детското творчество, а победителите ще бъдат обявени до 20 май. Наградите са осигурени от Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие.

Ежегодно в конкурса участват над 300 творби.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.