1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ДСБ предлага промяна в Закона за горите

ДСБ предлага промяна в Закона за горите

Поправки са необходими, за да няма безпричинно неработещи лифтове

ДСБ предлага промяна в Закона за горите, за да няма безпричинно неработещи лифтове, съобщи днес на брифинг в НС депутатът от СК Иван Иванов.

Тези поправки са необходими, за да не се допуска компании като "Витоша ски" да рекетират софиянци и да ги лишават от ползване на местата за отдих като парка "Витоша", допълни Иванов. От ДСБ са възложили на група експерти да подготвят текста. Общинският съветник от партията на Костов - Петър Москов информира за най-важните моменти от него.

В предлаганите промени в Закона за горите се казва, че собственици на съоръжения, обслужващи дейност, свързана с физическата култура, спорт и туризъм върху защитени територии, са длъжни да изпълняват ефективно предмета си на дейност и да осигуряват достъпа на граждани до съответните туристически територии.

При неизпълнение на задълженията на собственик, концесионер или наемател, общината, на чиято територия е съоръжението, поема временно управлението му с цел осигуряване на обществен достъп. Редът и начинът как да става това ще се урежда със специална наредба на МС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.