1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. EvoBus залага на CathoGuard® 900 на BASF

EvoBus залага на CathoGuard® 900 на BASF

Подразделението на Daimler избира екологосъобразно електропокритие

Камиони, тежкотоварни  ванове, автобуси – BASF е не само водещ производител на лакове и бои за пътническия автомобилен транспорт. Компанията осигурява и пълна гама от покривни системи за производителите на търговски и превозни транспортни средства. CathoGuard® 900 е последно поколение катодно електропокритие, разработено от BASF. В момента EvoBus – подразделение на Daimler, подменя в своите заводи CathoGuard 500 с CathoGuard 900.

CathoGuard 900 е с ниско съдържание на разтворители, без калай или опасни замърсители на въздуха и вече отговаря на европейски изисквания, които влизат в сила през 2015 г. „Daimler се ангажира напълно с екологично съобразни продуктови решения – заяви Карстен Фитце, ръководител на звено „Товарни автомобили и автобуси” за Европа към дивизията на BASF „Лакове и бои”. – Заедно с EvoBus, през ноември започнахме подмяна на покритието в завода им в Манхайм.” Заводът за автобуси в Хошдере, Турция, ще последва примера в началото на 2013 г.

В допълнение към своите отлични антикорозионни и екологосъобразни свойства, CathoGuard 900 се втвърдява при по-широк диапазон на температура. Това означава, че температурата на втвърдяване на компоненти за масово производство, като тези, използвани в автобусния сектор, може да бъде по-ниска (150°C).

Заедно със своя партньор, BASF прави нововъведение и в технически аспект: „От 2010 г. досега, в завода на EvoBus в Ной-Улм вече е възможна масова практика на нанасяне на метално базово покритие на автобусите чрез роботи с електростатично зареждане,” каза Фитце. В сравнение с ръчното приложение, това позволява по-бързо и ефективно производство със значително спестяване на материали.

EvoBus е една от най-големите компании за автобуси в Европа, която дълги години си сътрудничи с BASF. През 2012 г. Daimler отличи дивизията на BASF „Лакове и бои” с наградата на Daimler за доставчик в категорията „Екстериор на товарни автомобили и автобуси”. Критериите за оценка бяха иновативни решения, висока гъвкавост и глобална достъпност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.