1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. "Флора 2009"

"Флора 2009"

Насловът - „Природа-човек-хармония”

 

Международният Ден на Земята е повод за превърналата се в символ за Бургас Национална изложба за цветя с международно участие „Флора 2009”. Тя е под наслов „Природа-човек-хармония”. Жителите и гостите на града ще могат да посетят цветното изложение в дните от  днес до 3 май.

„Флора 2009” ще представи аранжировки от рязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и орнаменти, лека градинска техника, препарати. Паралелно с това тази година ще бъде организирано и изложение на пчелни продукти.

До момента 65 фирми са заявили участие в изложението. Сред тях има производители от Турция и Гърция. Различни западноевропейски фирми ще бъдат представени чрез българските им дистрибутори.

На 24 април в сградата на община Бургас от 9.30 ч.  ще се проведе Научно-техническа конференция по въпросите на цветопроизводството и озеленяването с участие на преподаватели от Лесотехнически университет. В същия ден ще се състои и церемонията по награждаване на най-добрите участници в изложението. Призове ще бъдат присъдени в следните категории: за най-добри експонати; най-добра аранжировка на рязан цвят; най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериора и екстериора; най-добро оформление на външна пазарна площ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.