1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Габровското депо за твърди битови отпадъци ще работи с удължено работно време

Габровското депо за твърди битови отпадъци ще работи с удължено работно време

Гражданите ще бъдат улеснени и ще могат до по-късните часове на деня да организират извозването на отпадъците до депото

Габровското депо за твърди битови отпадъци ще работи с удължено работно време - до 21 часа всеки делничен ден до края на месец октомври, съобщиха от общинската администрация.

Работното време е променено за удобство на гражданите, извършващи домашни ремонти и сезонни почиствания, от които се генерират по-голям обем отпадъци през летния сезон. Така те ще бъдат улеснени и ще могат до по-късните часове на деня да организират извозването на отпадъците до депото.

С тази промяна ограниченото работното време на депото не може да бъде оправдание за изхвърляне на нерегламентирани за това места.

Според наредбата за управление на отпадъците на територията на община Габрово е забранено изхвърлянето на производствени, строителни отпадъци и земни маси, освен на определените за тази цел депа. Нарушителите се наказват с глоба до 1000 лева - за физически лица, а за еднолични търговци и юридически лица - с имуществени санкции в размер до 10000 лева, и с възстановяване на нанесените вреди, когато са налице такива.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.