1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Google ще изкупува зелена електроенергия от Финландия

Google ще изкупува зелена електроенергия от Финландия

Изграждането на 18-те вятърни турбини на бъдещия ветроенергиен парк се очаква да започне до края на годината

Google ще изкупува всичката електроенергия от новата, 81-мегаватова вятърна електроцентрала Hedet във Финландия. Проектът ще започне да функционира в края на следващата година. Изграждането на 18-те вятърни турбини на бъдещия ветроенергиен парк се очаква да започне до края на годината, пише greentech.bg.

Финландците са щастливи и горди от новото постижение. Ксавие Барбаро, главният изпълнителен директор на Neoen – една от двете фирми-собственици на фермата заяви: “Радваме се, че Google избра да работи с нас. Доставянето на водеща мултинационална компания със зелена електроенергия от Финландия, където се насърчава възобновяемата енергия, напълно съответства на стратегията и възможностите ни”.

По думите му, доверието на големите мултинационални компании се печели “благодарение на конкурентни активи, солидни основи и дългосрочна перспектива”. “Чрез производството на електроенергия от възобновяеми източници на най-конкурентната цена, на местно ниво, устойчиво и в голям мащаб, ние сме се превърнали в световен лидер в енергийния преход и се гордеем, че наричаме Google наш клиент”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.