1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Кървавочервено езеро смайва туристите във Франция

Кървавочервено езеро смайва туристите във Франция

То се е създало заради високите нива на сол във водата

Кървавочервено езеро във Франция може да изглежда като сцена от филм на ужасите, но в действителност е спиращ дъха природен феномен, с които мнозина туристи се сблъскаха в популярен френски курорт, съобщава БГНЕС.

Удивителното езеро в Камарг, Южна Франция, може да изглежда много драматично, но в действителност се е създало заради високите нива на сол във водата. Странното езеро било уловено от фотографа Сам Добсон от Москва.

51-годишният фотограф се натъкнал на странната сцена случайно, докато пътувал из Франция. "Чел съм много неща за Камарг, но никога не съм чувал нищо за това. Пътувах към плажа, когато видях удивителното езеро. То изглежда невероятно отдалеч, но е още по-удивително, когато се доближиш. Солени кристали могат да се видят навсякъде", разказва Добсон.

"Всяка област е покрита с кристали и с червената вода като фон изглежда като нещо извънземно. Странното е, че има езера отляво и отдясно и те са точно такива, каквито очаквате - с нормална вода. Въпреки многобройните ми пътувания никога не бях виждал подобно нещо", сподели още Добсон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.