1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Казанлъшката маслодайна роза ще бъде представена в Берн, Швейцария

Казанлъшката маслодайна роза ще бъде представена в Берн, Швейцария

Поканата идва от посланика на нашата страна в Швейцария г-жа Меглена Плугчиева

Казанлъшката маслодайна роза и Долината на розите и тракийските царе вече се „стягат" за представяне в Берн, Швейцария. След впечатляващото представяне на община Казанлък в Европарламента на 6 ноември 2012 г., организирано от евродепутата Илиана Иванова, поканата идва от посланика на нашата страна в Швейцария г-жа Меглена Плугчиева. Казанлъшката маслодайна роза и Долината на розите и тракийските царе бяха основен акцент на форума, преминал под мотото „Долината на розите - България".

Десетминутният филм за Долината на розите, подготвен от Община Казанлък с автор казанлъшкия фотограф и ТВ-оператор Иван Бонев, както и демонстрацията на производство на козметичен продукт на основата на розово масло, направена от специалист, впечатлиха присъстващите депутати от ЕП, еврокомисари, дипломати. Като отговор на този изключителен интерес идва и поканата на посланик Плугчиева Казанлък с маслодайната си роза и цялото богатство на Долината да бъде представен в Берн.

Събитието в Швейцария, посветено на България и Казанлък, е предвидено да се състои по времето, когато на родна земя се отбелязва 110-ият Празник на розата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.