1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Китай забрани цирковите животни

Китай забрани цирковите животни

Тримесечно разследване е разкрило повече от 50 зоологически градини, където животните са страдали тежко заради злоупотреби

Китай въведе пълна забрана за всички 300 държавни зоологически градини, за които има информация, че са били място за злоупотреби с животните, съобщава greentech.bg. Сред някои от тези злоупотреби е един случай в зоологическа градина, която принуждавала "възрастен лъв да стои на гърба на кон в спектакъл с животински акробатични изпълнения", както и увеселителен парк, където маймуни с "рани по цялото тяло" били наранявани по време на маймунски боеве на живо.

Говорител на Държавното лесничейско бюро на Китай заяви, че тримесечно разследване миналата година е разкрило повече от 50 зоологически градини, където животните са страдали тежко заради злоупотреби.

Директорът на местното дружество за хуманно отношение към животните заяви, че то ще помага "на полицията за забраната и ще докладва всички установени случаи на насилие на правителството." Забраната изисква зоологическите градини да спрат продажбата на части от животни, зооресторантите да спрат да предлагат ястия, направени от редки животни, както и забрана да се вадят зъбите на бебета-тигри, за да могат туристите да ги държат и да се снимат с тях.

Забраняват се и атракциите с живи животни като птици, кози, крави, коне, които биват продавани на посетителите и давани за храна на големи котки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.