1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Крайморските областни дирекции по безопасност на храните засилват контрола във връзка с летния туристически сезон

Крайморските областни дирекции по безопасност на храните засилват контрола във връзка с летния туристически сезон

При необходимост Областните дирекции ще извършват и съвместни проверки с други компетентни институции

Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич осъществяват засилен контрол в обектите за търговия с храни и обществено хранене до 15 септември 2023 година, във връзка с летния туристически сезон. Проверяват се обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата „all inclusive” и други.

Инспекторите ще следят за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, сроковете на съхранението им, спазване на изискванията за предоставяне информацията за храните на потребителите, правилно етикетиране и други. Ще се акцентира на коректното етикетиране на предлаганите млечни продукти в проверяваните обекти.

Контролът обхваща също осигуряването и спазването на изискванията за висока хигиена при приготвянето и предлагането на храна, наличие на заверени лични здравни книжки на персонала и други.

При необходимост Областните дирекции ще извършват и съвместни проверки с други компетентни институции, като регионалните подразделения на РЗИ, КЗП, НАП и МВР.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.