1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Лаборатория на открито – да опознаем живото богатство на Поморийското езеро

Лаборатория на открито – да опознаем живото богатство на Поморийското езеро

Събитието е организирано по повод Световния ден на биоразнообразието

На 28 май от 10 ч. на южния бряг на солената лагуна на Поморие при Посетителския център „Поморийско езеро" ще се състои Лабораторията на открито по повод Световния ден на биоразнообразието. Събитието е организирано от списание „Гео" и е подкрепено от немското Министерство на околната среда, а домакин на своеобразната лаборатория е Сдружение "Зелени Балкани".

Екип от опитни учени ще наблюдава и проучва видовото разнообразие в района на езерото. Основната цел на „лабораторията" е всички гости да вземат активно участие в процеса на изследване, научавайки нови факти за дивата природа и начините за нейното опазване. На разположение на всички любопитни и приключенски настроени посетители ще бъдат както експертите в различни области на биологията и екологията, така и съответната техника за истински откриватели.

Посетителският център на Поморийско езеро е един от най-модерните и добре оборудвани центрове в България, предлагащ целогодишно отлични условия за любителите на познавателния туризъм. Сградата е стопанисвана от "Зелени Балкани" и оборудвана в рамките на проект финансиран по Оперативна програма „Околна среда" 2007-2013 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.