1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Караджова ще се срещне с природозащитник, вървял пеш от Китай до България

Министър Караджова ще се срещне с природозащитник, вървял пеш от Китай до България

Снимка:

Срещата ще се състои на 26 октомври 2011 г. в столицата

Министър Нона Караджова ще се срещне с 29-годишния природозащитник Юджи Миата, който е в София след 9 000 км преход пеш от Китай до България, на път за Лондон с послание в защита на мира и околната среда. След 4 години ходене младият японец е преминал българската граница в Свиленград в края на септември т.г. До този момент той е посетил Хасково и Пловдив, а София е последната му спирка в нашата страна.

Срещата му с министър Караджова ще се състои на 26 октомври 2011 г., сряда, от 13,00 часа в Първа английска езикова гимназия в столицата, бул. „Дондуков" № 60, където Юджи Миата заедно с учениците ще засади розови храсти в двора на училището. Посещението е по покана на директора Нели Петрова и е организирано със съдействието на МОСВ.

Министър Караджова ще поздрави младия пацифист за мисията му да насърчава хората за опазване на околната среда, както и учениците от гимназията за тяхното домакинство.

Юджи Миата е започнал пешия си преход през света през 2007 г. Досега е минал през 9 държави - Китай, Корея, Япония, Тайван, Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Сирия и Турция. По пътя си Юджи е засадил над 3000 дървета и растения. Пътешествието на японеца е по международния път E-80. Той ще продължи през Сърбия, Унгария, Австрия, Чехия, Германия и Франция, като планира да пристигне в Лондон по време на Олимпийските игри през 2012 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.