1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще бъде домакин на присъждането на приза „Зелена България"

Министър Нона Караджова ще бъде домакин на присъждането на приза „Зелена България"

Събитието по награждаването е на 13 декември 2011 г.

Министър Нона Караджова ще бъде домакин на присъждането на призове „Зелена България" за най-зелен град в България за 2011 г. и за граждански инициативи, осъществили „зелени идеи", които Министерство на околната среда и водите присъжда съвместно с Дарик радио.

Тя ще връчи призовете в категориите „Най-зелен град" и „Нашият зелен град" заедно със Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на ЕК в България, Искра Михайлова - председател на парламентарната комисия по околната среда и водите, и Радосвет Радев - изпълнителен директор на Дарик радио. Събитието по награждаването е на 13 декември 2011 г., вторник, от 13.00 часа, в музея „Земята и хората".

То е третият, заключителен за годината етап от националната кампания „Зелена България", финансирана от Оперативна програма «Околна среда». Кампанията има три категории: за "най-зелен" бизнес, за най-активна община с проекти по Оперативна програма „Околна среда" и за най-зелен град.

„Зелена България" стартира през май и в първата й категория за зелен бизнес участваха над 80 фирми. През втория етап на кампанията призове получиха най-активните общини с проекти по Оперативна програма „Околна среда".

На събитието ще бъдат обявени и наградите в конкурса за деца и юноши на тема: „Обичам природата и аз участвам", който беше проведен от Министерство на околната среда и водите съвместно с Фондация „Димитър Бербатов". Със свои произведения - есета, рисунки и снимки, в конкурса участваха 500 ученици от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи - деца до 14 години и юноши до 18 години. Наградите ще бъдат обявени от заместник-министър Евдокия Манева и Димитрина Ходжева - изпълнителен директор на Фондация «Димитър Бербатов».

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.