1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над страната днес ще бъде предимно облачно

Над страната днес ще бъде предимно облачно

Ще духа слаб до умерен източен вятър

Над страната днес ще бъде предимно облачно, на места в низините преди обяд мъгливо. На отделни места ще има слаби превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има след обяд над Източна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури в Северна България между минус 13° и минус 9°, в Южна и по Черноморието между минус 7° и минус 2°, в София около минус 5°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Мартин Иванов, цитиран от агенция КРОСС.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.

В планините ще бъде предимно облачно с по-значителни намаления на облачността над Родопите и Източна Стара планина. На места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен, по най-високите части югозападен, вятър. Максимална температура на 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра около минус 11°. В планините снежната покривка е много дебела и ПСС предупреждава, че тя е нестабилна, навята на преспи и има много голяма лавинна опасност.

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури между минус 6° и минус 2°. Температурата на морската вода е около 1°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.