1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НИМХ: Днес ще бъде много ветровито с максимални температури между 5° и 10°

НИМХ: Днес ще бъде много ветровито с максимални температури между 5° и 10°

През деня в Източна България все още ще превалява дъжд, а в Лудогорието и Предбалкана – слаб сняг

Днес ще бъде много ветровито – ще духа силен, на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина бурен запад-северозападен вятър. С него ще продължи да застудява и максималните температури ще бъдат между 5° и 10°. В София - около 5°. Облачността ще е променлива, по-често значителна над Северна България и източните райони. През деня в Източна България все още ще превалява дъжд, а в Лудогорието и Предбалкана – слаб сняг, но до вечерта и там валежите ще спрат. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)-БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

По Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд и много ветровито. Ще духа силен северозападен вятър, без особен дневен ход на температурите – максимални до 8°-10°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще застудее значително – на 1200 метра дневна температура около минус 1°, на 2000 метра – минус 8°. Ще духа бурен северозападен вятър. Облачността ще бъде значителна, ще превалява сняг, по-съществено в сутрешните часове и над планините в Източна България.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март и след значителното понижение, към края на деня ще започне повишение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.