1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Плевенският зоопарк отваря врати модерен и обновен

Плевенският зоопарк отваря врати модерен и обновен

За осъществяването на реконструкцията Община Плевен е вложила близо 350 000 лева

Плевенският зоопарк „Кайлъка" отваря врати за посетители на 16 декември, след като официално получи лиценз от Министерството на околната среда и водите, подписан от министър Нона Караджова. Това информират от пресцентъра на общинската администрация.

Лицензът удостоверява годността на зоологическата градина за опазване на диви животински видове извън естествената им среда чрез отглеждането и размножаването им при контролирани условия, гласи текстът в документа. Срокът на валидност на лиценза е до 29 ноември 2015 год.

Условие за получаването му е привеждането на базата на зоокът „Кайлъка" съобразно стандартите, регламентирани в Закона за защита на животните, Закона за биологическото разнообразие, както и Наредба № 6 за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини.

Реконструкцията на обекта е започнала през 2007-2008 год.  с изграждането на нови клетки за лъва и коткоподобните маймуни, както и канализация и тоалетни. Съгласно нормативните изисквания клетките имат открита и закрита площ, като закритата е оборудвана с подово отопление и облицована с плочки.

За осъществяването на реконструкцията Община Плевен е вложила близо 350 000 лева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.