1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Последен шанс за споразумение за климата

Последен шанс за споразумение за климата

Мненията как да бъде постигнато това се различават

Предстоящите тази седмица две събития, които ще се проведат в САЩ, до голяма степен бяха определени от експерти като последен шанс за постигане на споразумение около климатичните промени и световната стратегия за ограничаване на вредните емисии в атмосферата, с оглед на борбата с глобалното затопляне, пише шведският ежедневник „Гьотеборгс постен”. Страните-участнички на срещата на Г20 в Питсбърг на 24-25 септември и провеждащата се в момента 64-та сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк имат шанса да реализират общо споразумение за борба с климатичните промени, но мненията на световните сили относно как да бъде постигнато това, се различават.

Междувременно, председателят на Европейската комисия Жозе Барозу даде ясно да се разбере, че ще приложи натиск над развиващите се страни, за да дадат и те своя принос в тези мерки.

„Ще покажем, че сме готови да финансираме съкращаване на вредните емисии. В замяна, развиващите се страни също трябва да покажат какви мерки ще предприемат в тази насока”, подчерта Барозу.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.