1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. През последното денонощие са ликвидирани общо 231 пожара

През последното денонощие са ликвидирани общо 231 пожара

Извършени са 36 спасителни дейности

През последното денонощие екипи на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" реагираха на 273 сигнала в различни райони на страната. Ликвидирани са общо 231 пожара и са извършени 36 спасителни дейности, съобщиха от МВР, предаде БГНЕС.

Тази нощ беше изгасен пожар в комплекс "Златни пясъци", област Варна. Огънят е обхванал дървени постройки и бързо се е разпространил към ресторант и 2 магазина, на площ около 650 кв. метра. Спасени са две съседни сгради - дискотека и склад. В гасенето на пожара са участвали 3 автомобила на пожарната с 9 огнеборци.

Ограничен е пожарът в местността "Червената локва", община Вършец. Екипи на пожарната гасиха огъня през цялата нощ. Засегнати са около 60 декара сухи треви и друга ниска растителност в землищата на областите Монтана и Софийска. В гасенето на двете основни огнища се включиха пожарникари от Монтана, Берковица и Своге. Пожарът е ограничен и е предотвратено разпространението на огъня към горските масиви.

Пожарът в Сакар планина е окончателно погасен вчера, 29 юли, към 13:20 часа. Той засегна сухи треви, храсти и смесена гора в землищата между селата Главан, Българска Поляна и Черепово, община Тополовград и община Гълъбово. При пожара са унищожени 300 дка смесена гора и 3200 дка лесонепригодни площи. Спасена е 3000 дка иглолистна гора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.