1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Проверяват изправността на водоемите в Пловдивско

Проверяват изправността на водоемите в Пловдивско

Резултатите от работата на компетентните органи ще бъдат оповестени в началото на юни

След по-малко от месец всички общини на територията на Басейнова дирекция - Пловдив трябва да са попълнили и предали „Въпросник за анкетиране на общините", съобщават от ведомството. Документът е необходим за изготвянето на предварителна оценка за риска от наводнения. До 20 юни всяка общинска администрация трябва да предостави и карти с обхвата на минали наводнения.

Басейнова дирекция за управление на водите е отговорна институция за прилагането на европейската директива за управление на риска от наводнения. Целта на директивата е да се създаде рамка за оценка и управление на риска от наводнения в държавите-членки на Европейския съюз, да се изгради база за подобряване на управлението на риска от наводнения и да се извърши техническо и икономическо оптимизиране на мерките за защита на наводнения.

Институцията извършва инспекции на водоемите на територията на Източнобеломорски район, допълниха за Дарик от дирекцията. Проверките се реализират съвместно със служители на РИОСВ. Резултатите от работата на компетентните органи ще бъдат оповестени в началото на юни, уточниха от ведомството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.