1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Работата с деца не трябва да бъде кампанийна, а целогодишна

Работата с деца не трябва да бъде кампанийна, а целогодишна

Има нарастваща необходимост от подобни инициативи, насочени към повишаване на знанията на децата

„Работата с деца не трябва да бъде кампанийна, а целогодишна и това ще се опитаме да постигнем с поредица от съвместни инициативи с Регионална дирекция по горите – Пловдив, други институции и детски учебни заведения в региона“. Това каза инж. Мирослава Велинова, директор на новосъздаденото „Държавно ловно стопанство Кричим“ по време на проведените вече традиционни срещи с деца по време на Седмица на гората.

Горските експерти изнесоха беседа „Гората и нейните обитатели” на бъдещите първокласници от ЦДГ „Светлина”. Децата се запознаха и с дейности, свързани с  професията на лесовъдите. Малките природолюбители показаха познания за живота в гората и с интерес участваха в дискусията за това колко е важна за нас гората и нейното опазване. Зам.-директорът на РДГ – Пловдив - инж. Антон Бамбалов подари на всички участници в инициативата медал за спомен от срещата, изработен от дърво с надпис „Лесовъд за един ден-лесовъд завинаги”, книжки с диворастящите гъби, дървесните видове и следите на дивеча. Има нарастваща необходимост от подобни инициативи, насочени към повишаване на знанията на децата и обогатяване на дейностите, ориентирани към гората, единодушни са експертите.

Служителите на регионалната дирекция и ловното стопанство посетиха и Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева”, за да  наградят децата, участвали в традиционния конкурс за детска рисунка на тема „Гората е богатство”. Тази година те рисуваха в три категории – „Керамично пано”, „Рисунка” и „Креативна рисунка”. На децата бяха връчени награди и грамоти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.