1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ – Благоевград и РИОСВ – Пловдив са оценени с най-висок рейтинг за активно предоставяне на достъп до обществена информация

РИОСВ – Благоевград и РИОСВ – Пловдив са оценени с най-висок рейтинг за активно предоставяне на достъп до обществена информация

Инспекцията заема престижното 14-то място сред всички 562 административни структури на изпълнителната власт

Сред регионалните структури на Министерството на околната среда и водите РИОСВ – Благоевград е на първо място в тазгодишната класация на Фондация „Програма достъп до информация“ и на второ място сред институциите в област Благоевград. Инспекцията заема престижното 14-то място сред всички 562 административни структури на изпълнителната власт.

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив за поредна година отново е оценена на първо място сред държавните и общинските администрации в областта и на 23-то в страната.

Целта на независимото проучване „Рейтинг на активната прозрачност“ е да се оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация за активно публикуване на информация в интернет и как отговарят на заявления за достъп по електронен път. То включва анализ и оценка по 94 индикатора на интернет страниците на 562 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публичноправни субекти и независими органи на власт.

За МОСВ и регионалните му структури предоставянето на ясна, актуална и навременна информация на заинтересованите лица е една от първостепенните цели. Институцията ще продължи да полага усилия да печели общественото доверие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.