1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Студент от Русенския университет спечели конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ 2023 г.

Студент от Русенския университет спечели конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ 2023 г.

Конкурсът „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ се провежда за трета поредна година под егидата на Министерството на околната среда и водите в рамките на кампанията на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“

Кирил Миланов е победителят в третото издание на конкурса за студенти с високи академични постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще 2023 г.". Журито избра победителя, след като той демонстрира задълбочени познания и оригинални идеи в областта на устойчивата мобилност и висока езикова култура както в есето си, така и по време на събеседването с комисията за избор на тазгодишния лауреат.

Кирил Миланов е студент във II-ри курс на Русенски университет "Ангел Кънчев", специалност „Индустриален мениджмънт“. Успехът му от предходната академична година е отличен - 5,67. Той показа мотивация да се реализира професионално в сферата на опазване на околната среда. Има и участие в реализирането на проекти, опазващи околната среда, като някои от тях вече са патентовани.

Конкурсът „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ се провежда за трета поредна година под егидата на Министерството на околната среда и водите в рамките на кампанията на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“. Целта на конкурса е да идентифицира и подкрепи студенти с високи постижения, които се обучават в специалности, свързани с околната среда, и имат интереси към екологията.

Организатор е Изпълнителната агенция по околна среда. Наградата за победителя е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв., предоставена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ.

В първия етап на конкурса кандидатите представят есе, чиято тема през настоящата година беше „Пестене на енергия“, каквато е и темата на Европейската седмица на мобилността през 2023 г. Вторият етап е събеседване с жури, до който достигат авторите на отличените есета.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.