1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Във Велико Търново ще представят проект за управление на резервата „Бяла крава”

Във Велико Търново ще представят проект за управление на резервата „Бяла крава”

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“

Проектът „Устройство и управление на резерват „Бяла крава” и поддържани резервати „Хайдушки чукар” и „Савчов чаир” ще бъде представен днес във Велико Търново, информират от РИОСВ – Велико Търново.

Проектът се изпълнява от РИОСВ – Велико Търново с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ Общата стойност на проекта е 304 900,00 лв., от които 259 165,00 лв. от Европейския фонд за регионално развитие и 45 735,00 лв. от Държавния бюджет на Република България.

Целите на проекта са насочени към по-доброто управление, устойчиво ползване и популяризиране на защитените територии в землищата на общините Елена и Велико Търново. Планираните дейности включват: изработване и поставяне на информационни табла на границите на резерватите и в близките селища; маркиране на границите и на посетителска пътека в поддържан резерват „Савчов чаир”; разработване, отпечатване и разпространение на промоционални и образователни материали; разработване и актуализиране на планове за управление и противопожарни планове. Срокът за изпълнение на проекта е до 31 март 2015 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.