1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За втори път Варна ще бъде домакин на Международна конференция за черноморското сътрудничество

За втори път Варна ще бъде домакин на Международна конференция за черноморското сътрудничество

Форумът ще се проведе в рамките на две сесии – политическа и научно-експертна

За втори път Варна ще бъде домакин на Международна конференция за черноморското сътрудничество. Форумът е организиран от Фондация "Конрад Аденауер" и ВСУ "Черноризец Храбър". За участие в него са поканени близо 100 политици и учени от 8 държави – Франция, Белгия, Румъния, Украйна, Русия, Грузия, Турция и България.

Конференцията ще бъде открита утре, 22 ноември, в Конферентната зала на хотел "Адмирал" в курортния комплекс "Златни пясъци", съобщиха организаторите.

Форумът ще се проведе в рамките на две сесии – политическа и научно-експертна. Утре, 22 ноември, в първата сесия участниците ще дискутират върху стратегията на ЕС за Черноморския регион, потенциала за сътрудничество на черноморските държави, побратимяването на отделни градове и инициативите на мрежата на неправителствените организации за развитието на региона.

Темите на втората сесия в сряда са ориентирани към източните политики на ЕС за региона и възможностите за партньорство в областта на висшето образование. На нея преподавателите във ВСУ "Черноризец Храбър" ще представят конкретен научно-приложен проект за разработване на международна териториално-устройствена схема на Черноморското крайбрежие, а от Московския архитектурен институт – опитът си в планирането на пограничен район на заселване по 33-и меридиан.

В края на конференцията ще бъде приет документ за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в Черноморския регион.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.