1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва националната кампания "Зелена България"

Започва националната кампания "Зелена България"

Тя е финансирана от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г."

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ започва национална кампания "Зелена България", финансирана от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.", съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Кампанията има три категории - за "най-зелен" бизнес, за най-активна община - бенефициент по оперативната програма, и за "най-зелен" град. Всяка малка или голяма фирма, община, град или квартал - всеки, който е отделил време в грижа за околната среда - почистване, засаждане, икономия на хартия, вода или електроенергия, отваряне на "зелени работни места", опазване на застрашени животински или растителни видове, може да се включи в кампанията и да бъде носител на благодарствения знак "Зелена България".

Критериите за присъждане на призовете за бизнес компаниите и формулярът за кандидатстване са публикувани на сайта на оперативната програма, ниво "Актуално". Текст, снимки или видео могат да се изпращат на адрес greenbg@moew.government.bg до 27 май.

Най-добрите предложения ще бъдат определени от независима комисия. Призовете за бизнес организации ще бъдат връчени на 5 юни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.