1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Завърши строителството на най-новите атракции в добричкия зоопарк

Завърши строителството на най-новите атракции в добричкия зоопарк

Туристите ще се забавляват край нови волиери и езеро за газещи птици

Завърши строителството на най-новите атракции в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, съобщи БТА, като цитира зам.-кмета по устройство на територията Пламен Ганчев.

Обитателите на зоопарка вече ще бъдат лекувани във ветеринарна клиника на място, а фуражът и другите храни ще се съхраняват в нова стопанска сграда. Туристите ще се забавляват край нови волиери и езеро за газещи птици и ще изпитват съобразителността си в лабиринт от храсти.

Готов е и най-трудният обект за изпълнение - обиталището за кафяви мечки, в което са вложени 482 000 лева, каза заместник-кметът. Той допълни, че швейцарски специалисти от сдружението "ПроЗоо Добрич" вече са огледали мечия дом и са оценили неговата безопасност. Първият обитател на новата къща се очаква да пристигне от зоологическа градина в Швейцария.

Предстои да бъде доставено оборудване за част от новите обекти, за да станат достъпни за туристите, каза заместник-кметът. Атракциите са част от трансграничен проект в партньорство с Музейния комплекс за наука и природа в румънския град Констанца и българско-швейцарското сдружение "ПроЗоо Добрич".

В рамките на проекта, който разполага с финансов ресурс от 1 220 000 евро, ще бъде закупен и микробус за превоз на туристи. В зоологическата градина в Добрич се отглеждат около 130 животни, характерни предимно за нашите географски ширини. Центърът прилича на голям селски двор и е изграден по модел на зоологически градини в Швейцария.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.