1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Жълт код е обявен в 11 области на Южна и Източна България

Жълт код е обявен в 11 области на Южна и Източна България

Валежите ще продължат през целия ден в четвъртък

Сняг вали в областите Пазарджик, Габрово, Благоевград, Кюстендил, Търговище, Хасково, София, Стара Загора, Смолян, Пловдив, Велико Търново, Разград и в районите на Троян, Априлци и Котел.

Валежите ще продължат през целия ден в четвъртък. Най-малко сняг ще паднe над крайните северозападни райони и Централна Северна България. В следващите до 48 часа времето у нас ще определя средиземноморски циклон, който се движи от югозапад към страната. България ще остане в неговата северна студена част.

Жълт код е обявен за 22 декември в 11 области на Южна и Източна България.

В Южна България ще вали обилен сняг, а в Източна - дъжд. В Бургаска и Ямболска области ще вали силен дъжд, придружен от бурен вятър. В Сливенска, Варненска и Добричка области ще духа силен вятър.

В шест области на Южна България ще вали интензивен сняг - това са Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска, Пловдивска, Кърджалийска и Хасковска. Предупреждението е за потенциално опасно време. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но трябва да бъдете внимателни.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и заснежени, съобщиха от СБА. По високите и усойни места има заледени пътни участъци, които пътните служби почистват и опесъчават. Пътната настилка на автомагистрала „Марица" е мокра. Автомагистралите „Хемус", „Тракия" и „Люлин" са мокри и заснежени. Затворени са проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена, Дюлински - затворен за товарни автомобили, Върбишки - затворен за целия зимен сезон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.