1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. МЗХГ публикува за обществено обсъждане насоките за кандидатстване по подмярка 6.1 от ПРСР

МЗХГ публикува за обществено обсъждане насоките за кандидатстване по подмярка 6.1 от ПРСР

Общият бюджет, предвиден по процедурата, ще бъде в размер на близо 25 млн. лева

 

Министерство на земеделието, храните и горите публикува за обществено обсъждане насоки за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общият бюджет, предвиден по процедурата, ще бъде в размер на близо 25 млн. лева. Чрез подмярката се цели да бъдат подпомогнати проекти на млади фермери, с които ще се подобри цялостната им дейност и конкурентоспособност на стопанствата им. Очаква се приемът да бъде отворен около 25 ноември.

По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020).

Потенциалните кандидати могат да се запознаят предварително с условията и изискванията за подаване на проектните предложения по подмярката. Пакетът с документи е публикуван на официалната страница на МЗХГ: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/

Крайният срок за представяне на предложения и коментари по публикуваните насоки е до 17 ноември 2021 г. чрез ИСУН 2020 или на електронна поща: rdd@mzh.government.bg.

Обръщаме внимание на потенциалните кандидати, че в рамките на предстоящия прием по подмярката няма да има възможност за предоставяне на безвъзмездни консултантски услуги от страна на Национална служба за съвети в земеделието, както и за изготвяне на безплатни бизнес планове от страна на НССЗ. Но териториалните офиси на службата в страната ще продължат да предоставят съветнически услуги на младите земеделски стопани при спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.