1. Начало
  2. Новини
  3. От фермата до трапезата
  4. МЗХ публикува информационни материали по отворените приеми за биологично земеделие и интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните по СПРЗСР (2023-2027 г.)

МЗХ публикува информационни материали по отворените приеми за биологично земеделие и интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните по СПРЗСР (2023-2027 г.)

Припомняне, че приемите по новите интервенции бяха отворени на 3 юли, като крайният срок за кандидатстване е 21 юли 2023 година

 

Министерството на земеделието и храните разработи и публикува на официалната си интернет страница информационни материали в помощ на земеделските производители по отворените приеми за биологичното земеделие и интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. (СПРЗСР).

С тях се цели прилагането на подход на прозрачност и по-голяма яснота на действащата нормативна уредба, засягаща работата на земеделските стопани. Те съдържат разяснения и основни изисквания за подпомагане по интервенциите, както и условията, на които трябва да отговорят стопаните. Материалите съдържат актуална информация, необходима на земеделците при подаване на заявления за подпомагане и спазване на ангажиментите им. 

Припомняне, че приемите по новите интервенции бяха отворени на 3 юли, като крайният срок за кандидатстване е 21 юли 2023 г.

Детайлна информация по Наредба № 9 от 26 юни 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите „Биологично растениевъдство“ и „Биологично пчеларство“ и Наредба № 10 от 27 юни 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните, включени в стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023 - 2027 г.,  може да намерите тук: https://www.mzh.government.bg/bg/normativni-aktove/naredbi/

Информационните материали са достъпни на следния интернет адрес: https://www.mzh.government.bg/bg/obsha-selskostopanska-politika-2021-2027-g/strategicheski-plan-za-razvitie-na-zemedelieto-i-selskite-rajoni/

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.