1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. 668 млн. литра са реализирани на пазара на безалкохолни напитки

668 млн. литра са реализирани на пазара на безалкохолни напитки

Снимка:

Позитивна е тенденцията за преодоляване на кризата в сектора

668 млн. литра са реализирани на пазара на безалкохолни напитки, сочи анализ на данните за потреблението за първата половина на годината на Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ).

Потреблението е само с 10 млн. литра по-малко от същия период на 2011 година. Позитивната тенденция за преодоляването на кризата в сектора, пряко повлияна от общата икономическа картина, се потвърждава както от отчетения 2% отрицателен ръст за второто тримесечие на годината, така и от общо 1% отрицателен ръст за полугодието.

Асоциацията отчита ръст в потреблението на бутилирани води, включително при най-консумираните-натурални минерални и изворни води, а най-висок той е при трапезните такива.

По-високите продажби на топлия пазар са в основата на положителните резултати, отчетени в консумацията на водите като цяло. С потреблението на бутилирани води и на негазирани напитки са свързани в най-голяма степен позитивните очаквания на брашна, като прогнозите са за 648 млн. литра бутилирани води и около 160 млн. литра от втората категория напитки, реализирани на пазара в края на годината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.