1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. България и Израел ще подпишат декларация за сътрудничество в областта на земеделието и хранителната промишленост

България и Израел ще подпишат декларация за сътрудничество в областта на земеделието и хранителната промишленост

Земеделските министри на двете страни посетиха млекопреработвателно предприятие „Домлян”

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав  Найденов и министърът на земеделието и развитието на селските райони   на  държавата Израел Н. Пр. Орит Нокед посетиха млекопреработвателно предприятие  „Домлян” в село Домлян, Карловско. Двамата разгледаха производствените мощности и опитаха уникално кисело мляко с фибри от цвят на българска роза. „Възхитена съм от високото равнище  на поддръжката и на технологиите  в предприятието”, каза г-жа Нокед след обиколка на производствените зали.

Министър Найденов информира, че утре двамата се очаква да подпишат декларация за сътрудничество между България и Израел в областта на земеделието и хранителната промишленост. Той посочи, че се надява  сътрудничеството между нашите две страни да се  задълбочи и това да се отрази на бизнеса.

Министър Найденов  подчерта, че е избрал да покаже предприятие „Домлян”, защото е със среден капацитет на производство, фамилно е и се развива, като собствениците  му залагат на новите  технологии. Розовите фибри в киселото мляко са иновация, която е уникална за страната ни.

По време на посещението присъстваха народният представител от ПП „ГЕРБ” г-н Николай Петков и заместник областният управител на Пловдив г-н Георги Игнатов.

По-късно двамата министри посетиха пазар за зеленчуци в гр. Карлово, където министър Найденов показа на гостенката български розови домати с размер един килограм, като обясни, че размерът и вкусът им се дължат на многото  слънце и вода в нашата страна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.