1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. BASF разширява световния си капацитет за производството на хексанедиол

BASF разширява световния си капацитет за производството на хексанедиол

Компанията възнамерява да инвестира над 30 млн. евро

BASF планира да разшири своя световен капацитет за производството на химическия интермедиат 1,6-хексанедиол (HDO) с повече от 20 процента, достигайки над 50,000 тона годишно до 2014 г. За целта, компанията ще продължи да оптимизира своите производствени процеси, да осъществява различни инфраструктурни проекти и да подобрява логистичните си процеси. BASF възнамерява да инвестира над 30 млн. евро. Чрез тези мерки, компанията ще укрепи позицията си на водещ доставчик на HDO в световен мащаб. BASF ръководи производствени съоръжения за HDO на обектите Verbund във Фрийпорт, Тексас, и в Лудвигсхафен, Германия.

„Увиличавайки капацитета си и продължавайки оптимизацията на нашите  дейности, ние отговаряме на нарастващото търсене за иновативни високоефективни продукти – заяви Санджив Ганди, президент за Дивизията за интермедиати на BASF. – Балансирайки производството с увеличения брой на нашите клиенти и гарантирайки наличността на висококачествен HDO, ние продължаваме да им служим като надежден партньор.”

HDO е ценен за много приложения. Клиентите на BASF използват този интермедиат за производството на индустриални покрития, включително слабо летливи органични продукти, полиуретани, лепила и козметика. HDO служи и като реактивен разредител в създаването на епоксидни системи, използвани за ефективното производство на роторни перки за модерни вятърни турбини, както и на конструктивни елементи за леки автомобилни приложения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.