1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Без промяна остават цените на брашно тип „500”

Без промяна остават цените на брашно тип „500”

Средната цена на едро за страната остава 0,82 лв./кг.

По данни на ДКСБТ през периода 1 – 8 април 2015 г. търговията с брашно тип „500” както на едро, така и на дребно се задържа на ценовите нива от предходната седмица.

Средната цена на едро на брашното за страната остава 0,82 лв./кг. По области, цените варират от 0,61 лв./кг (Плевен) до 1,03 лв./кг (София). В девет от областите се регистрира леко седмично понижение на стойностите в рамките на 1,3% (Монтана и Пловдив) – 3,2% (Плевен). В други девет области цените на едро се повишават с между 1 и 6,3%, най-съществено в Силистра.

През изминалата седмица средните цени на дребно на брашното за страната в големите търговски вериги (ГТВ) и другите търговски обекти (ДТО) остават съответно 1,01 и 1,05 лв./кг, като и в двата типа търговски обекти не са отчетени седмични колебания на стойностите по области.

Цените на брашното в големите вериги са в интервала от 0,91 лв./кг (Пловдив) до 1,07 лв./кг (София), а в по-малките магазини - от 0,99 лв./кг (Пловдив) до 1,15 лв./кг, (Разград).

Средно за страната, цените на дребно на брашното в по-малките търговски обекти са с 0,04 лв./кг по-високи от тези в ГТВ. Най-голяма разлика между двата типа цени е отчетена в Пазарджик – 0,18 лв./кг. Изключение са областите Варна, Търговище и Шумен, където цените на брашното в ДТО са по-ниски от тези в ГТВ с до 0,04 лв./кг.

През наблюдавания период цените на дребно на брашното в ГТВ са средно с 0,19 лв./кг по-високи от цените на едро, а тези в ДТО – с 0,23 лв./кг. Най-голям марж между цените на едро и на дребно е регистриран във Враца - 0,39 лв./кг за ГТВ и 0,45 лв./кг за ДТО.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.