Председателят на УС на ФХСБ даде насоки как да разпознаем качествения козунак в търговската мрежа
Седмица преди Великден на българския пазар се продава козунак, който може да задоволи всеки вкус. При всички случаи козунакът, който се предлага, е с гарантирано качество. Това каза пред радио „Фокус” Мариана Кукушева, председател на УС на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.
Тя даде някои насоки как да разпознаем качествения козунак в търговската мрежа. „Качественият козунак е много ароматен и мирише отличително на смес от миризма на кора от лимон, защото тя е част от рецептурата, и лек аромат на бренди или отлежал коняк. Втората отличителна визуална характеристика е добре изпечената златисто-кафява коричка, обикновено обилно поръсена с кристална захар. Третият белег, по който се познава качественият козунак, е големият обем, но с малко тегло", уточни Марияна Кукушева.