1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Нихат Кабил откри в Пловдив международната селскостопанска изложба АГРА 2006

Нихат Кабил откри в Пловдив международната селскостопанска изложба АГРА 2006

В 15-то издание на изложението участват 758 фирми от 36 държави

 

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил откри в Пловдив международната селскостопанска изложба АГРА 2006.

В 15-то издание на изложението участват 758 фирми от 36 държави. Почти половината от изложителите са български компании. Италия, Германия, Франция, Гърция, Холандия и Турция са страните с най-сериозно представяне.

Експонатите на АГРА 2006 са разположени върху рекордна в сравнение с предходните години площ от 18 000 кв. метра.

По-късно днес министър Нихат Кабил ще разясни стратегията за развитието на земеделието и селските райони на България за периода 2007-2013 г., а заместничката му Светла Бъчварова ще присъства на кръгла маса на тема "Аграрната наука в полза на практиката".

Довечера ще има Вечер на изложителя, по време на която ще се отпразнува 15-та годишнина на селскостопанската изложба. На официалната церемония ще бъдат обявени носителите на наградата "Фермер на Тракия", връчвана за трети път от вестник "Марица", Международен панаир – Пловдив, и Националната служба за съвети в земеделието.

Номинирани са общо 20 животновъди и растениевъди от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян, Стара Загора и Кърджали. Двама от тях – животновъд и растениевъд, ще получат статуетка на богинята на плодородието Деметра. Очаква се наградите да бъдат връчени от министър Нихат Кабил.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.