1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Събитието EIMA още по-голямо от 2012 г. с EIMA Green

Събитието EIMA още по-голямо от 2012 г. с EIMA Green

Изложението се разширява с 20 хил. кв. м, предвидени специално за градинарския сектор

EIMA Green е името на новия търговски панаир, посветен на градинарството и грижите за зеленчуците, организиран от Unacoma в сътрудничество с BolognaFiere и чието първо издание ще е от 7-ми до 11-ти ноември 2012 г., успоредно със световноизвестното международно изложение за селскостопанска техника EIMA International. Благодарение на споразумението между обслужващата компания Unacoma, Националната асоциация на производителите на земеделски машини и агенцията на търговския панаир в Болоня, зеленчуковият сектор ще бъде върнат в рамките на Международното изложение за селскостопанска механизация, като ще се превърне в едно от най-престижните събития в сектора в световен мащаб.

Новото експо ще заеме мястото на изложението ExpoGreen, което беше добавено към панаирния календар на Болоня за септември в нечетните години и сега вече то е свързано с началото на EIMA през ноември 2012 г.

Всичко това заради значителното увеличение на изложбената площ ще разшири значително обхвата от излаганите продукти на EIMA International и бизнесът ще получи един търговски панаир, покриващ цялата гама от селскостопанска механизация. Към 100-те хил м², разпределени за излагане на селскостопанските машини, ще бъдат прибавени още 20 хил. м², посветени на градинарството. Със споразумението EIMA Green да тече успоредно с EIMA, Unacoma и BolognaFiere вече са се съгласили да подновят договорите много преди 2014 г., за да разширят обхвата на тези събития с още пет издания, от 2016 до 2024, при условие че ще бъдат извършени допълнителни дейности за разширяване на търговския панаир, както е планирано от BolognaFiere.

Управляващият директор на Unacoma Service Гулиелмо Гандино обясни, че "проектът EIMA Green е с цел да се съгласуват изискванията, които са се наложили през последните години, с фирмите-изложители и бизнесмените и всички онези, които трябва да предложат силно и привлекателно съдържание на EIMA и, от друга страна, да се запази специфичният характер на градинарския сектор, като новото специализирано изложение ще е насочено не само към професионалистите, но и към по-голяма аудитория от ентусиасти и любители." Гандино каза още, че "за лого на EIMA Green е избран нежният образ на листо в дланта на ръката, за да покаже, че наред с технологиите, зелената философия и качеството на живот ще бъдат сред основните акценти на експото."

Президентът на BolognaFiere Дучо Кампаньоли допълни: "Това споразумение е от изключителна важност, защото с EIMA Green то превръща изложението в Болоня в най-голямото международно събитие в сектора. По този начин, BolognaFiere потвърждава отново своето призвание като голям търговски панаирен център за италианската индустрия и за нейните производствени области, като работи във все по-тясно партньорство с асоциацията на производителите."

Той също така потвърди, че "с това, BolognaFiere завършва подновяването на договорите за следващите години за всички големи събития в секторите, които показват високите постижения на италианската индустрия в световен мащаб, като се започне от хранително-вкусовата промишленост, до керамиката и от автомобилната до кожарската промишленост, и доказва водещата роля на Произведено в Италия като витрина на страната пред света."

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.