1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В Добрич се провежда XVI-а „Борса за семена и посадъчен материал”

В Добрич се провежда XVI-а „Борса за семена и посадъчен материал”

Събитието беше открито на 2 февруари и ще продължи до 6-и февруари 2010 г.

На официалното откриване на борсата присъстваха областният управител Желязко Желязков, кметът на Добрич Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Иван Мандев, народни представители от региона. „С борсата за семена за пореден път се открива годишният календар на селскостопанските прояви в България”, заяви при откриването Звезделина Иванова. През 2000 г. дружеството „Добрички панаир” става член на „Асоциацията на семепроизводителите”, която избира „Борсата за семена и посадъчен материал” да бъде неин основен форум.

В приветственото си слово кметът на Добрич Детелина Николова заяви, че борсата не е само форум за преглед на постигнатото и за размяна на информация, но и място за осмисляне на приоритетите за развитие на аграрния сектор. Българската селскостопанска наука доказва, че може да се съизмерва с тази от европейските страни. Именно на изложението става ясно, че аграрната наука и практиката са взаимно обвързани. 

Във форума се включиха 81 участници от България, Австрия, Германия, Израел, Холандия, Румъния и други. „30% от тях са български фирми, останалите  –  смесени дружества с международно участие”, съобщи директорът на панаира Звезделина Иванова. Близо 80 на сто от изложителите са редовни участници.

През петте дни на изложението земеделските производители имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбената кампания 2010. Български и чуждестранни фирми представят семена и посадъчен материал, торове и почвени смески, нови технологии в едро- и малогабаритната техника, препарати за растителна защита и специализирана литература.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.