1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Евродепутатът Мария Габриел организира публичен дебат, свързан с пчеларството

Евродепутатът Мария Габриел организира публичен дебат, свързан с пчеларството

Събитието ще се състои на 5 октомври в Брюксел

В събитието, което ще се състои на 5 октомври в Брюксел, участие ще вземат членовете на Европейски парламент Алберт Дес и Астрид Люлинг, заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, представители на Европейската комисия, френски и български земеделски и пчеларски асоциации.

Конференцията ще открият Мария Габриел и Алберт Дес, координатор на ЕНП в Комисията по земеделие и развитие на селските райони.

Първият дискусионен панел, който ще модерира редакторът на вестник „Пчела и кошер” Димо Димов, се фокусира върху проблемите, изпитанията и предизвикателствата пред сектора на пчеларството в България и ЕС. Ще бъдат представени опитите на българските пчелари за справяне с проблемите и мисията на сдружение „Заедно да спасим пчелите” ще представи мисията на едноименната инициатива.

Вторият панел с модератор Мария Габриел включва коментари и презентации на представители на ЕП и експерти. Своите становища по темата ще представят евродепутатът Ксаба Табаджи, президентът на Националния съюз на пчеларите във Франция Оливие Белвал, Петя Иванова от Национално сдружение на жените-пчелари и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.