1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Медената сладост на BEE RISE

Медената сладост на BEE RISE

Новият формат на пчеларството, пчелните продукти и оборудване стартира на 8 ноември

Пчелни продукти, пчеларско оборудване, лекции, събития и работилници, срещи с експерти. Всичко това ще предложи от 8 до 11 ноември първото издание на BEE RISE. Изложбеният формат ще се проведе в рамките на ИНТЕРФУД & ДРИНК – изложението за храни, напитки, опаковки и машини за хранително-вкусовия сектор.

BEE RISE ще събере над 25 фирми, с дейност в производството и реализацията на мед и пчелни продукти и компании, предлагащи специализирано оборудване. Те са сред 460-те български и чуждестранни изложители на петте паралелни изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine&Spirits Show в Интер Експо Център.

Нагласите в сектора

„Идеята за BEE RISE се зароди и реализира като естествена реакция на нагласите в сектор „Пчеларство“, казват организаторите. Целта им е да изградят комплексен формат за развитие на бизнеса чрез създаване на контакти на национално и международно ниво и професионално усъвършенстване.

В центъра на концепцията на BEE RISE е да бъде комплексен формат за пчеларството, който събира представители на различните сегменти. Затова сред изложителите са производители на мед, на восъчни основи, на кошери и специализирани конструкции и оборудване, на екстракти за фармацевтичната, козметичната и хранителната промишленост, фуражни суровини за пчели, фирми, специализирани в маркетирането на стоки и продукти от сегмента, представители на специализирани магазини и др.

Обучения, познания и награди

BEE RISE, от 8 до 11 ноември, ще привлича професионалистите с лекции, събития и работилници. Стартът ще бъде даден с официално откриване в на 8 ноември, след което представители на ДФ „Земеделие" ще запознаят публиката с експертизата си. На следващия ден професионалистите ще запознаят децата от 38-ма Детска градина „Дора Габе“, с живота на пчелите. Те ще организират специална работилница за свещи. В обедните часове Сергей Петров ще спре вниманието върху истинския мед, технологиите и иновациите в пчеларството. А Румен Толев ще представи козметични продукти и добавки на базата на пчелни продукти.

Знанията си членове на „Клуб на пчеларите №1“ ще ни предадат в петък, 10 ноември. Лектори ще бъдат Илия Павлов, Симеон Тодорв и Димо Димов, носители на титлата „Пчелар на България“, съответно за 2006г., 2009г. и 2003г.  От 13.00 до 14.00 часа ще можем да се насладим на изкусителното Соаре „Хляб, вино и малко шоколад!".

Ключов за първото издание на BEE RISE е последният ден на изложение ИНТЕРФУД & ДРИНК. В събота, 11 ноември, Илиян Гечев се фокусира върху биологичното сертифициране и болестите при пчелите. След това е моментът за отличия на изложителите в BEE RISE.

Медът и пчелните продукти са в основата на много съвременни индустрии. Какви са перспективите пред сектора, кои са възможностите за развитие и как да наложим своите продукти и иновации? Отговори на тези въпроси ще открием на BEE RISE, от 8 до 11 ноември, в Интер Експо Център. С билет за формата можем да се сдобием на www.food-exhibitions.bg и от касите на Интер Експо Център в дните на изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine&Spirits Show.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.