1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Във Видин ще се състои международно изложение на пчелни продукти

Във Видин ще се състои международно изложение на пчелни продукти

Проявата е част от дейностите по проекта "Пчеларство без граници"

Двудневно международно изложение на пчелен мед, пчелни продукти и пчеларски инвентар ще се състои във Видин, съобщиха организаторите на проявата от сдружение "България в Европа". 

Изложението започва от 14 декември и ще продължи до 16 декември, като ще се проведе в зала "Симфониета" във Видин, а в него ще вземат участие представители на бранша от Сърбия и България. 

Проявата е част от дейностите по проекта "Пчеларство  без граници" на сдружение "България в Европа" и е финансиран от Европейския съюз и правителствата на България и Сърбия чрез трансграничната програма България -  Сърбия, пише inews.bg.

По проекта ще бъдат организирани училищни кампании на екологична тематика, насочена към биологичното пчеларство. Предвидени са и две съвместни пчеларски изложения в България и в Сърбия и да се разработи база данни на пчеларите и производителите на пчеларски инвентар в граничните региони. Проектът цели да подкрепи развитието на пчеларството в граничните региони и да стимулира биологичното пчеларство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.