1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. БАБХ: Внимавайте при покупките по празниците

БАБХ: Внимавайте при покупките по празниците

Българска агенция по безопасност на храните отправи съвети към всички потребители

Във връзка с настъпващите Великденски празници Българска агенция по безопасност на храните отправи съвети към всички потребители, съобщиха от агенцията. БАБХ напомня на потребителите да четат и да обръщат внимание на етикетите на продуктите, а при нарушения да сигнализират чрез формата за подаване на сигнали на интернет страницата на агенцията ( http://babh.government.bg/bg/signal.html ) или на телефона на потребителя 0700 122 99, който ще работи и през почивните дни от 08:00 до 21:00 ч.

Не трябва да се купуват яйца и други хранителни продукти от нерегламентирани търговски обекти. При покупка на яйца специално внимание трябва да се обърне на маркировката на яйцата от клас "А" (печат върху черупката с кода на производителя), защото тя удостоверява, че те са предназначени за предлагане на пазара.

Прясното агнешко месо е с червено-розов цвят и мазнина с бял до жълт цвят и носи здравна маркировка на най-малко 4 места - на плешките и външната повърхност на бедрата. Безопасното за консумация месо е месото, добито в регламентирани кланици, минало предкланичен и следкланичен преглед и с поставена здравна маркировка /печат във формата на елипса с абревиатура BG, номера на предприятието, добило месото и ЕО/.

Целият материал четете в рубрика Актуално...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.