1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. България се представя с 9 фирми на изложението „Зелена седмица” в Берлин

България се представя с 9 фирми на изложението „Зелена седмица” в Берлин

Организатор на българското участие е Министерството на земеделието и храните

България се представя с 9 фирми на най-представителното световно изложение за продукти на хранителната  промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството  -  „Зелена седмица 2011",  която ще приема посетители от  21 - 30 януари. Организатор на българското участие е Министерството на земеделието и храните. Музикален домакин на българския щанд е фолклорна група „Леб и вино”, която ще радва посетителите със своите изпълнения и ще донесе в Берлин още една частица от богатството и красотата на българската земя.

Разработени са следните продукти:

1. Хранителни добавки - Разработени са нови, висококачествени и полезни за здравето природни компоненти от месото на охлюви, които са богати на протеини, свободни аминокиселини, антиоксиданти, витамини и др.

2. Препарати за фармацевтичната промишленост - От слузта и хемолимфата на охлювите, които съдържат активни компоненти като гликани, глюкопротеини, ензими, протеини, мед-съдържащи пептиди, антимикробни пептиди и др., са изолирани чисти компоненти, които могат да се прилагат срещу: 1) стафилококови инфекции, кожни инфекции, инфектиране на рани, инфекции на пикочните пътища, хранителни отравяния, бъбречни увреждания; 2) при гастро-ентерологични проблеми - язва, гастрит, колит и др.; 3) тумор на отделителната система; 4) вирусни инфекции и като имуностимулатори.

3. Козметични продукти
- Благодарение на високата си проникваща способност и мощния си регенеративен потенциал, секретът от охлюви представлява популярна съставка на различни козметични продукти. От слузта на охлювите са изолирани чисти компоненти, включени в кремове, балсами, тонери и т.н., които имат силен и траен козметичен ефект: заличаване на белези, зарастване на рани, премахване на нежелана пигментация, срещу стрии и целулит, успокояване на раздразнена кожа и др.

Споменатите препарати под формата на добавки или кремове могат  да се прилагат при профилактика и лечение.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.