1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Балкански фестивал на ракията

Балкански фестивал на ракията

Събитието ще се състои между 24 и 26 октомври в НДК - София

За първи път над 150 марки традиционни балкански напитки ще бъдат представени на Балканския фестивал на ракията, който ще се проведе между 24 и 26 октомври в НДК- София. Посетителите ще могат да дегустират както традиционни български ракии, между които крушова, черешова, ябълкова, сливова и ракия от рози, така и подобни напитки от Балканите.  По време на фестивала организаторите са предвидили и Мезе Зона със свежи салати, които ще могат да се комбинират с различните напитки, както и апетитни туршии, осигурени от членовете на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Откриването е предвидено за 24 октомври с начало 12:00 ч., с изпълнение на певицата от ансамбъл Филип Кутев Таня Митева и специалното участие на Димитър Туджаров - Шкумбата. Балканският фестивал на ракията се осъществява със специалното участие на Берковската духова музика, която ще повдига допълнително градуса на настроението на 25 октомври от 17 часа.

Програмата на фестивала включва много забавления и съпътстващи прояви, сред които Барман шоу с приготвяне на разнообразни коктейли на основата на ракията и изложба на уникални, лимитирани серии, бутикови или отлежали български или вносни промишлено произведени ракии от страната и региона. Друга оригинална идея на организаторите е конкурс - дегустация „Продукт на потребителя“, който ще бъде организиран съвместно с Асоциацията Активни потребители.

Фестивалът включва още майсторски класове и лекции, свързани с традициите и производството на традиционните балкански напитки. Гост-лектор и сомелиер от Турция ще проведе курс, свързан с производството и дегустацията на традиционните турски напитки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.