1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Отбелязваме Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца

Отбелязваме Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца

Събитието ще се състои от 11.00 часа в зала "Арена Армеец"

Близо 500 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст от 7 до 12 години ще вземат участие в традиционния “Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца” – инициатива на Представителството на Европейската комисия в България и Евро-Ток България (Европейската кулинарна асоциация). Събитието ще се състои от 11.00 часа в зала "Арена Армеец", тренировъчна.

Празникът ще бъде открит от Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, а като специални гости на събитието са поканени министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов,  министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, както и Н. Пр. Юдит Ланг, посланик на Унгария. 

Целта на инициативата е чрез интерактивна образователна среда, допълваща традиционното обучение,  да превърне децата от пасивни наблюдатели и консуматори в активни партньори и творци на собственото си знание по здравословно и балансирано хранене, посочват от представителството на  ЕК у нас. Докато се забавляват, те приготвят вкусно меню и без усилия научават, че здравословно е разнообразното, балансирано и редовно хранене. В края на празника децата ще участват в подходящи за възрастта си спортни активности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.